Кобрата: Готов съм да бия Паркър, още повече в София (ВИДЕО)

Агентите на българина и новозеландеца преговарят за мач през 2022 година

Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев коментира възможността да се изправи срещу бившия световен шампион в тежка категория Джоузеф Паркър през следващата година.

Както е известно, самият Паркър сподели, че води преговори с Кобрата за подобен мач, като има възможност той да се проведе и в София.

„Защо не? Готов съм, още повече пък в София. Ще го бием. На този етап все още няма нищо, но това е прясна новина, от вчера, както се казва. Дайте време да реагираме, да говорим. Всичко ще си дойде на мястото“, заяви Кубрат пред Gong.bg след церемонията по награждаване на най-добрите в бойните спортове „Златен пояс“ 2021.

На нея той бе отличен като №1 при мъжете, след като тази година спечели първия в историята шампионски пояс на Triad Combat след нокаут в първия рунд срещу Франк Мир.

Джоузеф Паркър междувременно спечели и реванша срещу Дерек Чисора.

Новозеландецът победи по точки със съдийско решение в Манчестър (115-110, 115-111 и 114-112) след 12 рунда на здрава размяна на удари, битка и срещу един невероятно издръжлив съперник.

Чисора падна тежко в седмия рунд след брутален ъперкът и не се виждаше как ще се изправи от него.

Но 37-годишният ветеран, известен с голямата си уста и често неуместни заяждания със съперници, е и огромен характер. Той се вдигна и издържа 12 рунда, въпреки че бе постоянна мишена на Паркър.

В деветата част арбитърът Хауърд Фостър едва не спря боя, след като Чисора пак бе на въжетата, понасящ серия удари.

През май двамата направиха друг много зрелищен мач и тогава победата на новозеландеца, пак със съдийско отсъждане, бе наречена „дискусионна“.

Сега нямаше съмнение кой заслужава да бъде обявен за победител, но самият факт, че Чисора остана до края на краката си, е впечатляващ.

 

Подобни статии

Top