Кобрата и Джошуа делят 10 милиона евро!

Все още няма насрочена точна дата за боя между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа

Все още няма насрочена точна дата за боя между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, но вече е ясно, че наградният фонд ще бъде в размер на 10 милиона евро, съобщава „Меридиан мач“.

Както е известно, световният шампион във версии IBF, WBA и IBO трябваше да защитава титлите си срещу украинеца Владимир Кличко, но той реши да сложи край на кариерата си. Очаква се до края на годината – вероятните дати са 28 октомври в Кардиф или 11 ноември в Лас Вегас, Антъни Джошуа да се изправи срещу нашия, който е задължителен претендент за титлата на IBF.

След мегасблъсъка с Владимир Кличко с края на 2014 година Кобрата прибра 1,4 милиона долара, а сега чекът ще бъде 3 пъти по-тлъст – 3 милиона евро.

„Кубрат вече е на 36 години и той трябва да използва всяка възможност за голям мач, за да спечели пари и евентуално световната титла“, заяви националният треньор Палми Ранчев през bTV.

Според него обаче мениджърите не влагат кой знае колко в подготовката на Кубрат Пулев.

„Те смениха един немски треньор с друг. Ако искаха да мине на ново ниво като състезател, трябваше да му намерят по-добър треньор. След мача с Кличко Кобрата направи три двубоя със сравнително слаби противници. Натрупа увереност, но не се е срещал с наистина със силен боксьор.

Ако този мач се състои в Лас Вегас, то и Кубрат може да покаже много повече от своите възможности“, добави оше Палми Ранчев.

Снимка: LAP.bg

Подобни статии

Top