Кобрата на изненадващо посещение в Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО)

Тервел Пулев ще защитава европейската си титла в Колодрума в началото на следващата година

Претендентът за световната титла по бокс Кубрат Пулев дойде неочаквано в съботния ден в Пловдив. Заедно с него бе и половинката му Андреа.

Но докато Кобрата с удоволствие се снимаше с всеки свой фен, а те не бяха никак малко, то любимата му избягваше фотообективите и камерите. Кубрат Пулев бе в Пловдив, за да разгледа спортната зала „Колодрума“. Причината е, че в началото на следващата година се очаква там брат му Тервел да има мач. Кобрата бе посрещнат пред спортната зала от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков, който бе довел и 5-годишния си син Митко, както и от шефката на залата Галя Китина.

„Перфектно. Чувствам се супер. Занапред предстоят още мачове, битки, тук в Пловдив и в Щатите”, каза Кубрат Пулев, визирайки последния двубой с британеца Хюи Фюри, срещу когото спечели убедително по точки. А на въпроса кога се очаква да бъде мачът му с Антъни Джошуа, отговори, че трябва да мине известно време.

„Предстои известно време да мине, за да може той да се настрои и просто да дойде моментът. Иначе аз съм готов. Във форма съм. Тренирам. Дотогава ще направя 1-2 мача, които ще бъдат в Щатите”, каза още Пулев. По думите му мачът с Джошуа най-вероятно ще бъде в края на тази година или най-късно в началото на следващата. Първият му мач в САЩ се очаква да е през февруари – март догодина.

„Може би във Вегас. Не е изключено и в Чикаго. Там също има уникални зали, които са по-евтини от „Арена Армеец”. Там ни предлагаха за 5 000 долара или дори нищо да не плащаме, само да се платят разноските. До такава степен хората са отворени към нас и само и само да направим там мач в една от най-новите и най-хубавите им зали, която е за 15 000 души. Само и само да направим там мач. Американци. Не бяха българи. Предложиха ни почти без пари само и само да направим там мач. Докато тук в „Арена армеец” имаше сериозни преговори и цената е в пъти по-висока”, не скри какво се е случило Кобрата.

За това да избере Пловдив припомни, че баща му е от Пловдив и че кръвта му е наполовина пловдивска. „Пловдив е един прекрасен град. Като малки баща ми ни водеше тук и ни показваше къде им е била къщата. Била е в центъра, близо до Тримонциум. Отделно ни разказваше всичко – как и къде е тренирал, разказваше ни за историята на Пловдив. Затова винаги сме били с едно по-различно отношение към Пловдив”, каза още Кубрат Пулев преди да влезе в „Колодрума” и да разгледа спортната зала.

Той обеща мачът на Тервел в Пловдив да бъде анонсиран подобаващо, за да стане грандиозно шоу, каквото са направили и в София. „Брат ми може би ще играе догодина тук и смятам, че ще бъде също едно грандиозно шоу, защото той трябва да защити титлата и най-вероятно ще играе за някоя от другите титли, а защо не и за световната”, бе категоричен боксьорът.

Снимки и видео: monitor.bg

Подобни статии

Top