Кобрата на седмо място в света в тежка категория според компютърна програма

Световният шампион Антъни Джошуа е №1 в света по 10 компонента на боксовата игра

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев е едва седми в класацията за най-добри боксьори в света в тежка категория, изготвена от CompuBox възоснова на 10 компонента на тази игра. Причината е, че мачът на Кобрата за поясите на три федерации срещу Антъни Джошуа в Кардиф пропадна, след като той се оттегли заради контузия, а мястото му зае Карлос Такам.

Кубрат пласира по 10,9 удара средно на рунд от общо 39,5 опита, като точността му е 27,6%. Българинът има и отлична защита, като получава средно по 8,8 удара на рунд, което е с 8 единици по-малко от средните нива, измерени от CompuBox.

Лидер естествено е самият Антъни Джошуа, който е шампион на IBF, IBO и WBA. Той има отлични показатели при атака, а също така и при защита, като някои дори казват, че нападението е неговата защита. Съперниците му са успели да пласират едва 21,6% от ударите си и само 25,3% от мощните си удари. Джошуа получава средно по 6,6 удара на рунд, което е с 10 удара по-малко от средната стойност на получени удари според CompuBox.

Втори е шампионът на WBC Дионтей Уайлдър, трети е Джарел Милър, който има впечатляваща атака, следвани от „циганския крал“ Тайсън Фюри, който пък е с най-здрава защита, Дилиан Уайт и шампионът на WBO Джоузеф Паркър.

Подобни статии

Top