Кобрата: Не съм се отказал от мач срещу Джошуа! (ВИДЕО)

Съперникът му в битката на претендентите Джарел Милър тежал 130 кг и приличал повече на сумист

„Не съм се отказал от мач с Антъни Джошуа. Смятам, че този мач ще се състои. Въпрос на време е. На 100 процента тази травма не може да отшуми. Тя е отшумяла, но такава травма си оставя следите“, заяви Кубрат Пулев, който на крачка от двубой срещу британеца миналата година, когато също бе официален претендент, но мускулна травма осуети зрелището.

„Възстановяването? Ходих при един лекар в Испания, за да ускорим процеса. Съветвах се с мои приятели хирурзи тук. След като се върнах от Испания, всичко беше изчезнало, хематомът се беше абсорбирал. И аз не знам какво правеха… Бяха ме наболи целия. Беше болезнено. Изтегляха съсиреците, появили се заради скъсването на мускула. Смятам, че си заслужаваше“, добави Кобрата, който е в очакване на мача, който ще излъчи официалния претендент за титлата на IBF.

До 9-и юли се чака отговор от американеца Джарел Милър. Срещата ще бъде на 1-ви септември в зала „Арена Армеец“.

„Ние сме обявили дата, така че те трябва да подпишат и да се състои мача. Аз се подготвям, още няколко дни съм тук. После заминавам за Германия да тренирам там“, каза Кобрата в предаването „Събуди се“ на Нова телевизия.

37-годишният Пулев призна, че съперникът е изключително коварен и счита, че шансовете за победа са равни.

„Какво знам за Джарел Милър ли? Добър боксьор, мощен, здрав физически…. Смятам, че ще стане много интересен мач.“

Джарел Милър е сериозно име в тежка категория. Той има 22 мача зад гърба си, като в тях няма загуба, а само едно равенство. От всичките му 21 победи, цели 18 са с нокаут. Преди да се занимава с професионален бокс е бил кикбоксьор, като в това поприще има 23 мача, два от които са загубени.

„Милър е доста мощен като килограми, той е около 130 килограма, но това не е сумо. Аз съм много по-техничен, по-бърз. Доста повече опит имам. При една добра подготовка трябва да победя. За мен е задължително да победя заради всички българи. Ако не успея, трябва да си направя – както казват „дръпнатите“ – харакири.“

Ако Милър подпише предложения му контракт, двубоят срещу него би бил трети за Кубрат Пулев в София. При първия от тях залата се пръскаше по шевовете, но при втория посещаемостта не бе така висока.

„Не ме притеснява това. Този противник е много сериозен. Шансовете ми за победа са 50/50. Затова смятам, че ще има интерес. Ако дойде противник, за когото е сигурно, че ще го победя, то боят няма да бъде интригуващ. Важно е да има драми, не сапунени сериали.

„Високите цени за билетите? Важен е крайният резултат, важно е да се върви нагоре. Все пак това е претендентски мач за световната титла.“

Подготовката на Кубрат отново се води от бележития немски специалист Ули Вегнер. Опитният треньор бе обявил своето оттегляне, но заради потенциала на Кубрат реши да направи изключение и той ще се готви в Германия.

Подобни статии

Top