Кобрата: Няма да убивам Фюри, смятам пак да го поканя на гости

Кубрат Пулев е сигурен, че може да победи и петима като Хюи Фюри, за да стигне до мач с Антъни Джошуа

Кубрат Пулев е уверен, че дори петима като Хюи Фюри да излязат на ринга срещу него, той отново ще си тръгне като победител.

Кобрата се изправя срещу 24-годишния британец на 27 октомври в „Арена Армеец“. Двубоят е от ключово значение за развитието на кариерата на 37-годишния българин. Успех ще му позволи да предизвика Антъни Джошуа за пояса на IBF в тежка категория, докато поражение ще го върне назад в световната ранглиста и може да сложи край на мечтата му да спечели титлата.

„Смятам, че ще ми бъде много удобен, защото има необходимата височина. Такъв тип боксьори са ми по-удобни. Ще пасне. Обичам предизвикателствата. Не ме притесняват и петима като него да излязат срещу мен, а какво остава той сам. Аз смятам, че съм по-добрият, но на ринга ще го покажа. За да ме победи, трябва да ме убие““, заяви Пулев в предаването „Без ръкавици“ по Диема спорт.

Това изказване предизвика незабавен отговор от Фюри: „Ще го убия.“ Въпреки заканата обаче българинът продължи невъзмутимо:

„Аз не искам да го убия, а да го надиграя. Не искам нито да го нокаутирам, нито да го убивам. Ще бъдем приятели както преди, така и след мача. Ще те откажа не от бокса, а от самия мач. Аз съм по-техничен. Винаги си добре дошъл в България. Ние сме гостоприемни хора, от щаба ми ще се погрижат за него, но на ринга няма да има гостоприемство.

Имам много опит в аматьорския бокс, имам чупени ръце, много контузии и така съм си извадил изводите. На това ниво опитът е безценен. Готов съм. И тук в студиото, ако ни дадат ръкавици можем да започнем“, допълни Кубрат Пулев.

Подобни статии

Top