Кобрата с аркада преди мача с Джошуа! (ВИДЕО)

Вижте откритата тренировка на Кубрат Пулев и британеца

Кадри от краткото интервю, което Кубрат Пулев даде пред YouTube канала на “Matchroom Boxing”, предизвикаха доста сериозни въпроси сред боксовите фенове. На тях изглежда така сякаш лявото око на Кобрата е подуто, а мястото около веждата изглежда третирано. Ако наистина е така, това навежда на мисълта за скорошна аркада, която още не е добре зараснала. Това е същото око, което пострада сериозно при двубоя на Пулев с Богдан Дину.

„Видях кадрите, изглежда сякаш е аркада. Когато се видяхме по време на тренировките в комплекса „Диана“, той нямаше такива следи около окото. Доколкото виждам от кадъра, мястото сякаш е залепено, а не шито, но затова може само да гадаем. Ако наистина е така, това не е добре и представлява заплаха. Прави го уязвим“, коментира пред „Мач Телеграф“ олимпийският шампион Петър Лесов, който е бивш треньор на Пулев в националния отбор на България.

„Все пак, ако има нещо, то Пулев разполага с най-добрия кътмен – Руди Ернандес. Има още няколко дни до двубоя. Сигурен съм, че в щаба на нашия боксьор ще вземат мерки. Има си медикаменти, които правят кожата по-мека и съответно намаляват риска от кървене при удар. Казах му на Кубрат да държи и двете ръце горе, а не да сваля лявата при десния прав примерно”, допълни легендарният ни боксьор.

Лесов сподели, че е обсъждал с Кобрата тактиката му в големия мач с Джошуа.

“Казах му, че трябва да нанася серии от удари. Да не се примирява с един десен и да спира. Такава бе тактиката на Анди Руис в първия мач, в който отне титлите на Джошуа. Със серия от удари той омаломощи шампиона. Кубрат трябва да действа по същия начин. Нужни са по 3-4 удара. Трябва да държи и двете ръце горе, а не да сваля лявата при десния прав примерно. Предполагам, че така се е получила аркадата сега – по време на спаринг, най-вероятно в „Спортпалас”. Въпросът е, че сега със сигурност Антъни Джошуа е в добра форма и е разучил нашия. Преди първия мач с Руис, за който споменах, британецът имаше големи проблеми – беше се скарал жестоко с баща си, освен това е изпаднал в нокаут по време на спаринг. Това го знам от мои приятели, които живеят близо до Джошуа в Англия. Сега целта на Кубрат е да се съхрани, без да изпада в нокдаун, до 5-ия, 6-ия рунд… Смятам, че ако го направи, след това всичко е възможно”, завърши оптимистично Лесов.

В същото време най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев (28-1, 14 KO) и световният шампион във версиите IBF, WBA, WBO и IBO Антъни Джошуа (23-1, 21 KO) проведоха открити тренировки в „балона“ в Лондон.

Двамата не се засякоха на ринга, но успяха да покажат спортната си форма в реално време.

Голямата битка за световнитите титли по бокс за професионалисти в тежката категория във версиите IBF, WBA, WBO и IBO е в събота на „SSE Arena“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua)

Подобни статии

Top