Кобрата се завръща на ринга още тази година!

Това разкри Тервел Пулев, който се готви за мача си в Танзания

Братът на Кубрат Пулев – Тервел, заяви, че доколкото го познава и усеща, Кобрата ще иска да излезе на ринга през тази година.

„Кубрат се чувства добре. Веднага след като слезе от ринга в Лондон, беше наред. Разговаряхме, правихме разбори. Това е нещо, което не е много правилно да се прави веднага след мач. Чувства се добре физически и във всяко едно друго отношение. Не сме говорили за тренировки. Нямам представа кога ще ги поднови. Доколкото го познавам и усещам, иска да се бие в още мачове през тази година“, заяви Тервел пред „България Днес.“

Михаил Таков пък ще бъде в ъгъла на Тервел Пулев в 16-ия му мач на професионалния ринг. Двубоят ще бъде на 29 януари в Танзания, а съперник на Тервел ще бъде 35-годишният боксьор от Намибия Викапита Мероро.

Той има по-богат опит от Пулев на професионалния ринг. Мероро се е бил в 38 двубоя, в които е записал 29 победи (14 с нокаут) и 9 поражения. Тервел, както е известно, има 15 победи в също толкова срещи на профиринга.

„Винаги, когато има нужда, помагам на братя Пулеви. Така ще бъде и сега с Тервел. Не знам обаче кога ще заминем за Танзания, всичко се урежда от мениджъра Ивайло Гоцев и когато той каже, тръгваме“ сподели Таков пред „Мач Телеграф“.

Таков бе и в ъгъла на Кубрат Пулев за двубоя с Антъни Джошуа на 12 декември в Лондон. Тогава там бе и друг треньор, който помагаше на Кобрата – Ибън Кейсън от САЩ.

Сега най-вероятно и Кубрат ще пътува за Танзания, за да подкрепи брат си, както прави почти винаги.

Боксовата гала ще бъде в град Масаки и ще бъде от 10 срещи. Двубоят на Тервел е и Мероро е от 10 рунда и е 8-и в програмата. Таков се върна и към двубоя на Кобрата с Джошуа и емоциите около него.

„Научавах много неща около Кубрат в движение, а други дори, след като мачът бе приключил. Цяло чудо е, че Кубрат въобще излезе в този двубой след прекарания коронавирус. За мен той е герой. Който иска да го харесва, който иска да не го харесва – това си е лично убеждение. Но той преживя много около коронавируса и все пак намери смелостта да излезе на ринга и след това да понесе всички негативи от загубата“, завърши Таков.

Подобни статии

Top