Кобрата: Ще бъда световен шампион! (ВИДЕО) - DC news

Кобрата: Ще бъда световен шампион! (ВИДЕО)

Кубрат е спечелил 204 000 долара, а Тервел 195 000 долара от галавечерта в САЩ, а Сергей Ковальов – половин милион

Кубрат Пулев призна, че не му е било лесно да постигне победата си над Джери Форест на галавечерта в САЩ. Той посочи, че следващата му цел е да се бие за световната титла и да я спечели.

Това не е най-необичайният ми мач, имал съм доста мачове – над 300 аматьорски, и много професионални. Имам достатъчно опит. Беше ми трудно, това бе не много удобен съперник, вкарах му много удари. Той не играеше много чисто, непрекъснато се пазех, защото той влизаше много с глава“, заяви Кубрат пред организаторите след победата.

Българинът призна, че не е успял да приключи мача по-рано, защото не е вкарал достатъчно удари.

„Това бе моят проблем, не успявах да вкарам много удари. Трябваше да го довърша с много удари, но не беше лесно“, обясни той.

Пулев беше категоричен, че не се е отказал от мечтата си да стане световен шампион.

“Следващият съперник? Да е по-добър. Ще бъда световен шампион! Ще се срещна с един от топ 10”, добави Кобрата, който записа 29-и успех на профиринга.

Тервел Пулев пък остана спокоен след първата си загуба на професионалния ринг от руснака Сергей Ковальов.

„Благодаря на всички свързани с работата ни да стигна до тук да играя с един от най -добрите боксьори в света в нашето време. Благодарности и на всеки, който вярва и не спира да ме подкрепя въпреки, че моята ръка не беше вдигната от реферите.

Радвам се, че бях на това ниво в този ринг, с такъв легендарен боксьор.
Въпреки трудния мач и високото темпо се чувствам в отлично здраве и настроение.

Не спирах да чувам гласа на брат ми Кубрат през всичките 10 рунда, от край до край. Което ми даваше страшно много сила.

Чувах подкрепата на българите в залата също.

Много се радвам, че имаше такова силно българско присъствие в Киа Форум в ЛА.

От загубите учим повече, отколкото от победите!

Нямам търпение да се прибера в България при семейството си и да ги прегърна- много ми липсваха през всичките 2-3 месеца на подготовка в САЩ.

Чувствам се благословен!“.

Неговият треньор Ибн Кейсън бе убеден: „Тервел даде всичко от себе си. Напусна дома си, жертва най-ценното: времето със семейството си. Тренира като звяр 8 седмици. За мен той е побдителят.“

Стана ясно и колко пари са спечели братята Кубрат и Тервел Пулеви след двубоите си от боксовата гала TrillerVerz 5 в Лос Анджелис.

Най-добрият български професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев е заработил 204 000 долара в битката си срещу американеца Джери Форест, това обяви коментаторът на двубоя.

По-малкият от братята – Тервел, пък ще прибере 195 000 долара за мача си срещу Сергей Ковальов. В същото време руснакът получи 500 000 долара за успеха си срещу Тервел Пулев.

Подобни статии

Top