Кобрата ще дари половината си хонорар от боя с Джошуа за борбата с COVID-19!

Искам да съм първият българин световен шампион в свръхтежка категория, да прегърна Ули Вегнер след победата си над Джошуа, заяви Пулев пред BILD

Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев обяви, че ще направи изключително щедро дарение за борбата с коронавируса, след като приключи мача му за световната титла на IBF срещу Антъни Джошуа.

Най-вероятно сумата ще бъде в рамките на 2,5 милиона долара.

Той даде обещанието си пред BILD, което е едно от най-четените издания не само в Германия, но и в целия свят.

Както е известно, двубоят трябваше да се проведе на 20 юни в Лондон на стадиона на Тотнъм.

Заради пандемията от коронавирус беше преместен за 25 юли, а сега вече е отложен за неопределено време.

Според очакванията Кубрат Пулев ще вземе 5 милиона долара за мача си срещу британеца.

„Искам да стана първият българския световен шампион в свръхтежката категория след победа над Антъни Джошуа. Ако е необходимо, съм готов да се бия без публика. Големите пари в бокса идват от телевизионните права“, обяви 38-годишният българин пред BILD.

„Информациите от последно време, че съм се разделил с треньора Ули Вегнер заради работата ми с Джо Гусън, не отговарят на истината. Ако Вегнер е здрав, той ще бъде в моя ъгъл. Гусън е само опция, ако Ули не в добро състояние. Искам Вегнер да е на ринга и да ме прегърне като световен шампион“, допълни Кобрата.

Както е известно, наскоро Ули Вегнер се подложи на спешна операция, тъй като счупи бедрена кост при тежко падане.

„В България въведоха извънредното положение по-рано от Германия. Всичко е затворено. Рядко излизам от дома си. В залата тренирам заедно с брат си. Единственият друг човек, който влиза е чистачката. Малко е призрачна обстановката. Това обаче е единственият начин да се справим със заразата. Трябва всички държави по света да си съдействат“, коментира родният боксьор.

„Ще даря 50% от парите, които спечеля от мача с Джошуа, за неуморните герои в борбата с коронавируса. Ще дам за лекарите, медицинските сестри, болниците и за закупуване на необходимата апаратура, за да се справим с този дяволски вирус“, завършва Пулев.

Подобни статии

Top