Кобрата ще се бие и за трите световни титли на Антъни Джошуа

Ако победи, Кубрат Пулев ще вземе титлите на IBF, WBA и IBO

Победа над Антъни Джошуа в края на годината ще донесе не една, а цели 3 световни титли на Кубрат Пулев. За разлика от 2014-а година, когато от лагера на Кобрата – Зауерланд не пожелаха да платят за всички титли на Владимир Кличко, този път ситуацията ще бъде различна.

Преди 3 години българинът се би единствено за титлата на IBF и ако бе спечелил, останалите щяха да останат притежание на Стоманения чук от Украйна. До този развой не се стигна, защото Пулев бе нокаутиран в 5-ия рунд.

Мениджърът на Антъни Джошуа Еди Хърн потвърди пред „Дейли мейл“, че шампионът със сигурност ще се изправи срещу българина на 28 октомври в Кардиф или на 11 ноември в Лас Вегас. Мачът обаче няма да е само за пояса на IBF, чийто официален претендент е Кубрат Пулев.

„Вече мога да кажа, че той ще направи четвърта защита на титлата си от IBF и първа на WBA срещу Кубрат Пулев. Планът е ясен – първо Пулев, след него е Ортис и после Уайлдър“, заяви Еди Хърн.

Той не спомена за пояса на IBO, тъй като той не е толкова важен, но и той ще бъде заложен в битката между Кобрата и Джошуа.

Снимка: dailymail.co.uk

Подобни статии

Top