Кобрата сменя „Зауерланд“ с „Епик Спортс“ на Ивайло Гоцев

Американските промоутъри вече спечелиха 2 търга за боеве на Кубрат Пулев и са отворени към българския пазар

Компанията на Ивайло Гоцев „Епик Спортс“ спечели пореден търг за мач на Кубрат Пулев. Българинът извади впечатляващата сума от 2 111 111 долара за двубоя на Кобрата срещу непобедения американец Джарел Милър (21 успеха, 18 с нокаут и 1 равен).

Така те спечелиха странното наддаване срещу промоутърите на най-добрия ни профибоксьор – „Зауерланд“, които предложиха едва 1 000 010 долара.

Миналия месец отново „Епик Спортс“ надцакаха „Зауерланд“ и компанията на Еди Хърн – „Мачрум“ за организиране на двубоя Пулев – Дилиън Уайт. В последствие англичанинът реши да не приеме условията на Кобрата и предпочете да се бие в края на юли с бившия световен шампион Джоузеф Паркър.

Все още няма подробности кога и къде ще се състои двубоят Пулев – Милър. Според специализираните медии, ако срещата е в България, тогава вероятно американецът ще се откаже.

Милър ще получи 25% от сумата за мача или един от най-високите хонорари в кариерата си – около 527 777.75 долара ако се съгласи да се изправи срещу Кубрат. Останалите 75% ще отидат на сметката на Кобрата.

Ако Голямото бебе се откаже обаче рискува да бъде отстранен от първите 15 в класирането на IBF. Това и фактът, че зад него не стои колос в профибокса като Еди Хърн и „Мачрум”, може да натежи и Милър да не се дърпа много за мача, дори и той да е в България.

Победителят от тази среща ще стане официален претендент за титлата на Международната боксова федерация в тежка категория. Поясът е притежание на Антъни Джошуа.

Според специализирания сайт boxingnews24.com Пулев съвсем скоро може да смени мениджърите си. Технически той продължава да бъде под опеката на „Зауерланд“, но скоро това може да се промени.

Самият Джошуа пък получи 24-часов срок от Световната боксова асоциация (WBA) да подпише договор за мач срещу руснака Александър Поветкин или в противен случай ще загуби шампионския си колан в тежка категория.

От лагера на Джошуа в същото време водят преговори за двубой срещу шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър, но WBA загуби търпение от прекалено дълго проточилите се разговори и постави ултиматум на британеца да се боксира срещу задължителния претендент Поветкин.

Подобни статии

Top