Кобрата: Вълнува ме да стана световен шампион, а не банковата ми сметка

Кубрат Пулев разкри защо се е разделил със Зауерланд и какво го мотивира да продължава да се бие

Голямата ни звезда в тежка категория на професионалния бокс Кубрат Пулев разкри какво го мотивира да продължава да се бие, както и защо е скъсал отношенията си с досегашните си промоутъри от Зауерланд.

Според него, германците са се интересували само от парите, докато неговата движеща сила е преследването на световната титла.

„Аз съм просто българин, а в чужбина никой не се интересува от българина. Там ги интересуват парите. А мен не ме е грижа толкова за тях, колкото искам да се развивам и да стана световен шампион.

Победите и битките – това ме интересува мен. А Зауерланд ги интересуваха парите, как да изкарат много. Това са различни неща“, разкри Кубрат Пулев пред БНТ в разгара на подготовката си за мача с Хюи Фюри.

Победителят от този мач, който ще се играе на 27 октомври в София, ще има огромния шанс да се бие с Антъни Джошуа за световната титла в IBF.

„Противникът определено няма нищо общо с другите, които вече дойдоха в София. Той е по-млад, добър, нахъсан и добре технически. Смятам, че ще стане добра битка. Това е едно много сериозно препятствие, което трябва да преодолея. Ще дам всичко от себе си“, добави Кобрата.

В момента подготовката му тече на високопланинската база Белмекен, където ще остане още 20 дни. Там той работи за обща физическа подготовка. После ще изкара един месец в Берлин при треньора си Ули Вегнер. Там ще прави спаринги преди мача в зала „Арена Армеец“ в София.

Подобни статии

Top