Кобрата за раздялата с Андреа и предстоящите му битки

– Ще коментираш ли информациите за раздяла с Андреа?
– Тя го обяви преди известно време, истина е. Скарахме се много крайно няколко пъти, разделихме се няколко пъти. Тя е невероятен човек, уникален, говорихме си много по въпроса, но в крайна сметка, когато няма разбирателство и една връзка дълго време не върви към развитие и за двете страни е редно да се намери път да тръгнат нещата по съвсем различен начин. По жълтите сайтчета се изписаха колосални глупости. То не бяха свободни съчинения, то не бяха откровени лъжи. Призовавам здравомислещите и интелигентните българи да не си губят безценното време с този тип издания, за да не бъдат заблуждавани с подобни публикации. Не мога да спра това, но утехата ми е, че един стойностен човек никога не би изгубил и минута от живота си, за да чете подобни долнопробни измислици. Ровенето в личния живот е пошла дейност, която мен ме отвращава.

– Ако можеше да се върнеш в миналото, какъв съвет би дал на подрастващия Кубрат?
– Много грешки съм допускал, може би и в много съвети не съм се вслушвал. Не съжалявам за минали неща. Винаги гледам напред. Хора сме, не сме богове. Човешко е да се греши. Не бива да се страхуваме, че ще сбъркаме и не бива да се срамуваме от грешки в миналото. Има обаче неща, и в личния ми живот и в кариерата, които стига да можех, бих направил по друг начин. Ако се върна назад във времето, бих влязъл много по-рано в професионалния бокс. След 24-годишна възраст няма никакъв смисъл да се стои при аматьорите

– Има ли човек, в чиито съвети се вслушваш или когото търсиш за съвет?
– За щастие, имам такива доверени хора в обкръжението си. Не са много, но ги има. Допитвам се до тях в моменти, в които имам необходимостта да чуя друга гледна точка и различно мнение, освен моето. Един от тях е брат ми. Другият е баща ми. Въпреки че от години не е сред нас, аз не съм забравил заръките му. И винаги ще помня мъдростта му, уроците му, бащината обич и подкрепа, с които ни е отгледал и ни е начертал пътя.

– Мислил ли си с какво ще се занимаваш след края на активната ти кариера? Имаш ли интереси извън бокса?
-Имам още няколко години и смятам, че са най-важните в моята кариера. Но моят свят и моят живот не е само бокс. Аз не съм просто един боксьор, който не вижда нищо извън боксовия ринг, залата и тренировките. Искрено се надявам, че хората не гледат на мен по този елементарен начин. Считам себе си за многостранно развит човек. Изпитвам постоянна нужда да уча нови неща всеки ден и да инвестирам в себе си. Колкото до това с какво бих се занимавал след края на кариерата, просто не съм решил. Имам много варианти, но с каквото и да се захвана ще се справя повече от добре! Като му дойде врeмето ще реша.

– Чувстваш ли се подценен като боксьор заради факта, че си от България, а не от Великобритания например?
– Може би да, но дори и да е така, какво от това? Ако някой ме подценява, това мога да го приема и като позитив в определена ситуация. Негативната нагласа не я приемам. Под достойнството ми е да се крия зад подобни твърдения и имам далеч по-важни неща, на които да посветя времето и мислите си. За мен, като човек, от първостепенно значение е да не спирам да се усъвършенствам и като спортист, и като личност. Останалото са евтини оправдания за хора, които нямат куража да преследват мечтите си и да постигат целите си.

– Изглежда приемаш като мисия да вдъхваш повече самочувствие на българите. Така ли е?
– Милея за България, за народа. Обичам си родината и се гордея с корените си, с богатата история, която ние, българите, имаме, а толкова често сме склонни да потъпкваме, да пренебрегваме, угоднически и престъпно да забравяме. Мъчно ми е, че така лесно сме станали чуждопоклонници. Нямаме самочувствие, не вярваме в себе си, склонни сме да величаем всички други, превръщаме се в чужди слуги, а на нас самите, обръщаме гръб. Страхуваме се да се борим за името си, за честта си, за собственото си благо. А ние сме прекрасен народ! Иска ми се да проумеем, че навън не е по-хубаво, навън никой не ни чака с отворени обятия, навън не са по-умни, нито са по-образовани, знаещи и можещи. Навън изобщо не гарантира, че ще бъдем по-щастливи! Няма да се уморя да го повтарям.

Източник: gong.bg

1 2

Подобни статии

Top