КОД връща политиката към нормалното, Петър Москов очерта принципите - DC news

КОД връща политиката към нормалното, Петър Москов очерта принципите

Учредяване на пловдивската структура е тази вечер, водачът й е Пепа Деведжиева

Силна държавност със силни институции; възстановяване реда и личната сигурност; връщане на икономическата свобода; цялостна промяна на държавната социална система, облягайки се на социалната отговорност и не на последно място – отстояване на християнските ценности и традициите на българската култура. Това са основните стълбове, около които се гради политиката на партия КОД – Консервативно Обединение на Десницата, представени от лидера й Петър Москов, предаде репортер на DCnews.bg. 

КОД е платформа, която цели да върне смисленото дясно на политическата сцена„, изтъкна той. Затова и желаните партньори ще са най-вече политически сили, поддържащи консервативното, дясното и националноотговорното – т.е. патриотичните формации НФСБ и ВМРО и СДС.

Не разбирайте, че тръгваме да правим коалиция веднага„, поясни Москов. „Нашата политическа цел е да формираме център, който да привлича хора с консервативни възгледи. КОД е платформа за обединение около принципи и ценности„. И именно в отстояването на националните – а не на наднационалните, приоритети Петър Москов вижда допирната точка с патриотите.

Ситуацията в страната към момента председателят на КОД описа като безпътица и липса на политически и обществени цели. По думите му управлението на ГЕРБ няма посока; липсва каквато и да е идеология, партията е обхваната от идеологическа безпътица още от създаването си до момента, а протестите, независимо от целите им, при успех само и единствено ще върнат лявата политическа линия. „А това на нас като десни хора не ни харесва„, категоричен бе той.

Учредяване на пловдивската структура на КОД е тази вечер, водач в града под тепетата ще е Пепа Деведжиева. „Пловдив се слави като синя столица и десен град, но Пловдив залита към либералните убеждения. Сега е времето да се появим„, коментира тя часове преди официалното представяне в арт галерия „Филипополис“.

Подобни статии

Top