Кога ще ремонтират бул. „Христо Ботев“ и Коматевския възел? (ВИДЕО)

Има избран изпълнител, няма пари

Общината е избрала изпълнител за ремонта на бул. „Христо Ботев“ в участъка от Централна гара през Коматевския възел и до кръстовището с бул. „Никола Вапцаров“. Към този проект е включен и участъкът от бул. „Копривщица“ от Пещерско шосе до Коматевския възел, където трябва да бъде изваден паважа и да се положи асфалтова настилка.

Избраната фирма е „Драгиев и ко“, съобщи днес кметът Иван Тотев. По думите му обаче ремонтът не може да стартира тази година заради липса на пари.

“ 7,5 млн. лв. е финансирането. Единственият проблем в момента е, че ние имахме предварително споразумение с МРРБ за средства,  но оттам все още не са ни подписали договора за съвместното финансиране“, посочи градоначалникът.

Според него другият вариант бил реконструкцията да бъде направена изцяло с общински средства. Проблемът обаче е, че в бюджета няма заложени пари за това.

На въпрос дали ще бъдат пренасочени средства от друго перо за старт на проекта, Тотев отговори, че това било въпрос на управленско решение.

Припомняме, че именно този проект е един от вариантите Коматевският възел да спре да се наводнява при всеки проливен дъжд.

Снимка: Забелязано в Пловдив

Top