Кога ще се поднови работата по „Колежа“ става ясно другата седмица

COVID-19 бави отварянето на ценовите оферти за стадион „Локомотив“

Следващият вторник ще стане ясно кога ще бъде рестартиран строежът на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. От Общината вече обявиха победителя в обществената поръчка – ДЗЗД „Колежа“ с водещ партньор ПИМК, чиято оферта бе за 52 389 126 лева с ДДС.

„Всички участващи фирми вече са уведомени за избора на победител. Те могат да обжалват решението в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), като крайният срок за това изтича на 9 ноември в 23,59 часа“, сподели пред Plovdiv24 началникът на Дирекция „Обществени поръчки“ Тодор Тодоров.

От правото да обжалват могат да се възползват 4 фирми, които бяха отстранени на финалната права на конкурса – ДЗЗД „Онфра Конструкт“ с водещ партньор „Парсек груп“, софийското дружество „ВХД“ АД, „Щрабак“ ЕАД и ГБС – Пловдив. Ако нито една от нях не го стори, строителството на съоръжението ще може веднага да се поднови. В противен случай обаче процедурата ще се проточи с месеци.

Успоредно с това отварянето на ценовите оферти за обществената поръчка за реконструкцията на стадион „Локомотив“ ще се забави за неопределено време заради пандемията от COVID-19. Понастоящем заместник-кметът по строителството Пламен Райчев и шефът на Дирекция „Обществени поръчки“ Тодор Тодоров са с положителни тестове и са изолирани в домовете си. Чак след оздравяването им предстои да се отворят ценовите оферти на кандидатстващите фирми.

Подобни статии

Top