Кои са храните, които привличат комарите? Вижте ги!

Кои са храните, които привличат комарите?

Храната, която консумираме

е важен фактор за много неща. Включително и за това, дали ще ни хапят или не комарите.

А ако не искате да бъдете нахапани, въздържайте се от следните храни:

1. Ароматните сирена

Миризмата, привличаща комарите почти като магнит, са отлежалите сирена. Причината е, че в тях се съдържат бактерии, наподобяващи тези, които се намират върху кожата на краката и глезените. А те са най-предпочитаните от комарите места на човешкото тяло. Най-малкото, защото често са най-открити в летните вечери.

2. Солените снаксове

Обичаме ги, но и комарите ще обичат нас след това. За да се предпазите от малките нападатели, спрете снаксовете и чипса. Поне, ако смятате да излизате навън вечер.

3. Бирата

Кой не пие бира в горещите летни дни и вечери? Най-малкото, защото е по-слабо алкохолна и утолява жаждата. Тя обаче съдържа етанол, а отделянето му чрез потта прави кожата ви супер апетитна за комарите. Освен това бирата и всички други видове алкохол водят до повишаване на телесната температура. Тя пък допринася за изпотяването, а това допълнително ни прави лесна мишена.

4. Храните, които повишават нивото на холестерол

Месо, млечни продукти, яйца, палмово и какаово масло, различни видове сладкиши… Всички те ще ви направят привлекателни за хвърчащите кръвопийци.

5. Консерви

Всички видове консервирани зеленчуци водят до увеличаване на млечната киселина в потта. Тя пък привлича допълнително комарите.

А какво е хубаво да хапваме вижте на следващата страница!

1 2

Подобни статии

Top