Кои са кандидатите за президент на България? - DC news

Кои са кандидатите за президент на България?

Изтече срокът за регистрация на инициативните комитети

В 17 ч. днес изтече срокът, в който Инициативните комитети имаха възможност да подадат заявление за регистрация в ЦИК за изборите за президент и вицепрезидент, които са насрочени за 14 ноември. Това е и срокът, в който комитетите можеха да подадат заявления за регистрация пред РИК за изборите за народни представители. 12 са кандидатите до момента.

Малко преди крайния обявен час за регистрация на изборите, в 16:30 ч., от Инициативния комитет на Лозан Панов, подадоха документи в ЦИК за регистрация за участие в изборния ден на 14 ноември.

Велислав Величков от Инициативния комитет на Панов заяви, че искат да вдигнат високо темата за справедливостта, върховенството на правото, демокрацията и запазването на парламентаризма.

Днес по обед от Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков подадоха документи за регистрация в Централната избирателна комисия. Радомир Чолаков, проф. Николай Овчаров, проф. Амелия Личева и проф. Владимир Атанасов от Инициативния комитет внесоха необходимата документация за президентските избори.

1 2

Подобни статии

Top