Кола с мигранти се обърна край София, има загинал - DC news

Кола с мигранти се обърна край София, има загинал

В автомобила е имало 16 души без документи

Кола с мигранти се обърна край София през нощта. Има един загинал. Това потвърдиха от пресцентъра на МВР. В автомобила са били превозвани общо 16 души, един от тях е загинал. Мъжете са без документи, но по думите им повечето са от Афганистан, има и един иранец, съобщи NOVA

Полицаи са опитали да спрат водача за проверка, но той не се е подчинил и последвала гонка. В резултат автомобилът се е обърнал край Алдомировското блато. Водачът – 34-годишен сърбин, е задържан.

Сигналът на тел. 112 е подаден късно снощи, минути преди полунощ. Отзовали са се 6 линейки. На място спешните медици са констатирали смъртта на един мигрант. Останалите, включително и шофьорът, са били с травми на главата и крайниците, но без опасност за живота. Шестима са откарани в ИСУЛ, четирима в „Пирогов“ и още четирима души са настанени в УМБАЛ „Св. Анна“.

Четиримата мигранти, приети в Окръжна болница, са на видима възраст между 15 и 25 години. Един е хоспитализиран в Клиника по неврохиругия с комоцио, посочват от здравното заведение.

Четиримата мигранти, настанени в УМБАЛСМ „Пирогов“, са без опасност за живота. Те са прегледани и хоспитализирани съответно в отделенията по Лицево-челюстна хирургия и „Неврохирургия“, както и в „Травматологията“ на спешната болница.

Снимка: dariknews.bg

Подобни статии

Top