Кола се блъсна във влака Варна-София на жп прелез, влакът е дерайлирал (СНИМКИ)

Няма пострадали пътници и персонал от влака, извършва се оглед

Бързият влак от Варна за София е ударил на жп прелез между гарите Левски и Пордим лек автомобил, а след това е дерайлирал, съобщиха от БДЖ. В момента влакът престоява на спирка Каменец.

Бързият влак № 2602 София престоява на спирка Каменец от 12:05 ч. По първоначални данни колата тръгнала да преминава през жп прелеза, въпреки задействаната автоматична прелезна сигнализация и се блъснала в първия вагон на композицията. Вследствие на удара вагонът е дерайлирал с втората талига.

Няма пострадали пътници и персонал от влака. Няма и информация за състоянието на шофьора и пътниците в автомобила. В момента на място се извършват огледи и следствени действия. Създава се организация за превоз на пътниците с друга композиция. Във влака са пътували 105 човека. Тъй като участъкът е двупътен, няма да има прекъсване на движението на други влакове.

БДЖ призова водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или задействана звукова и светлинна сигнализация, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.

Подобни статии

Top