Коледен концерт на студентска формация „Жарава“ тази вечер пред общината

С него стартира празничната поредица от концерти на любими пловдивски изпълнители

В навечерието на предстоящите Коледни и Новогодишни празници Община Пловдив организира на площад „Стефан Стамболов“ поредица от концерти на любими пловдивски изпълнители, с които да зарадва пловдивчани и гости на града. Първият от тях е днес следобед – 23 декември, от 17:00 ч. На откритата сцена ще започне празничен Коледен концерт на Студентска формация „Жарава“.

Студентска Музикална Формация „Жарава“ създадена като представителна към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Съставът е от студенти, изучаващи специалност „Музика и Поп и джаз“ към Педагогическия факултет на ПУ. Техен художествен ръководител и ментор е прославеният български музикант Владимир Величков.

Студентите на Пловдивския университет от специалност „Музика“ сформираха първата университетска група преди няколко години и оттогава многократно оглавяват световната класация ТОП 40 за етномузика ETHNOCLOUD, базирана в Торонто, Канада,  която представлява над 90 000 артисти и групи от 151 държави по целия свят. Класирането се осъществява на база гледания и харесвания, като „Жарава“ е под №1 в глобалната класация вече няколко пъти. Миналият месец, „Жарава“ отново оглави класацията.

1 2

Подобни статии

Top