Коледната елха в Пловдив грейва на 30 ноември (СНИМКИ И ВИДЕО)

Подготовката за коледните празници вече започна.

Коледната елха на Пловдив ще грейне на 30 ноември. Това обяви кметът Иван Тотев пред журналисти днес. Градската управа нарочно избрала тази дата, тъй като се пада в петък. Обичайно кметът пали светлинките на коледната елха на 1 декември, но тази година денят се пада в събота.

Подготовката за коледните празници вече започна. Пеликаните от фонтана пред общината бяха премахнати и работници вече сковават дървената сцена, на която ще се издигне коледната елха. Оказа се, че и тази година пред общината няма да има немски коледен базар, тъй като администрацията е измислила алтернативен план за използването на пространството. Там по традиция ще има сцена, на която ще има празненства за Коледа.

Благотворителен базар ще има само в „Капана“, посочи кметът.

Няма да има също и ледена пързалка. Една от причините е, че площад „Централен“ е в ремонт, а на свободното от ремонтни дейности пространство там ще бъдат разположени шатри за кулинарен базар по време на откриващите събития за Еропейската столица на културата. Кметът е предложил на собствениците на пързалката да изберат друго място, на което да я разположат, но засега няма яснота дали те са измислили къде да бъде тя.

Градоначалникът припомни също, че в момента тече обществената поръчка за закупуване на мобилна зала, която ще бъде поставена на площад „Централен“.

Подобни статии

Top