Коледни играчки, изработени от хора в нужда, чакат своите купувачи

За втора поредна година дирекция „Социална политика“ на Община Пловдив постави дървена къщичка , където се продават различни коледни играчки и изделия.

Уникални ангели, гълъби, сърца, камбанки, звезди и картички са само част от изненадите за Коледа, които всеки може да си закупи от Социалната къщичка. Украсите и играчките са направени от потребителите на социални услуги в града. Проектът е на дирекция „Социална политика“ на Община Пловдив и се реализира за втора поредна година.

Социалната къщичка вече има своите първи посетители и купувачи. Тя е разположена на пл. „Стефан Стамболов“ до голямата коледна елха пред сградата на Община Пловдив.

Освен радост за празниците за възрастни и деца, това е и голямо удовлетворение за изработилите артикулите, тъй като по този начин се реализират направените от тях неща. Всяко едно изделие е ръчно направено и е резултат от въображението и таланта на този, който го е изработил.

Набраните средства от покупката на играчките и украшенията ще могат да се ползват от общинските социални услуги и институции за разширяване възможностите за социална интеграция и ресоциализация на потребителите, участващи в програмите за арт-терапия. 

1 2

Top