Коледно-новогодишните празници в Пловдив продължават! И днес два концерта на сцената пред общината

На откритата сцена пред община Пловдив и днес продължава празничната програма

На откритата сцена пред община Пловдив и днес продължава празничната програма, която общинската администрация организира за пловдивчани и гости на града.

В 12 часа ще се изявят съставите към Народно читалище „Гого Мавров – 1930“ Пловдив, които изнесоха впечатляваща двучасова фолклорна програма на 24 декември.

Младите гайдари от Гайдарски състав „Родопчани“ с ръководител Веселин Козарев отново ще свирят музика от планината на пл. Стефан Стамболов, а заедно с тях ще извият глас и певиците от женска вокална група за автентичен фолклор „Родопски звуци“.

Младите музиканти посещават единствената школа по каба гайда в града ни и са част от Гайдарски състав „Родопчани” към Народно читалище “Гого Мавров-1930 г.”

Гайдарската и певческата група, се установяват трайно в читалището през 2014г. Влечение към магията на родопската каба гайда проявяват не само възрастни, но и все повече деца и юноши, които са обособени в детско-юношески колектив. Към момента броят на гайдарите и обучаващите се е над 40 души.

В репертоара му влизат автентични песни, мелодии и хора̀, които са наследство от старите родопски гайдаджии, певци и певици. В самодейния състав на най-различни сцени в България и чужбина свирят рамо до рамо три поколения гайдари.

В 16 часа започва концерта на прочутия пловдивски китарист, джазмена Огнян Видев.

1 2

Подобни статии

Top