Колекция от медали запечатва историческите емблеми на Пловдив

Пет символа, посветени на Европейска столица на културата 2019, ще се продават в ограничен тираж

Производство и разпространение на серия колекционерски медали стартира пловдивска фирма, която посвещава продукта си на Европейска столица на културата.

Уникалната емисия съдържа пет вида сребърни медали с различен дизайн, които представят едни от най-известните архитектурни и културни символи на града, съчетани с логото на Пловдив 2019. „Това е съвместна инициатива между фирма „Булминт Уан“ и фондация „Пловдив 2019“ по повод годината на титлата“, подчерта изпълнителният директор на „Пловдив 2019“ Кирил Велчев.

Идеята за колекцията „Пловдив 2019 #Заедно” е на художника Вълкан Вълканов, който е част от екипа на творческо студио „Графис“. „Вдъхновиха ме забележителностите в Пловдив. Надявам се в бъдеще да направим и една по-голяма серия, тъй като културните обекти в града никак не са малко“, каза Вълканов.

 „Античния театър“  е първият мотив от колекцията , който ще бъде пуснат в продажба от тази седмица в специализираните онлайн магазини.

Следващите мотиви са посветени на  „Античен стадион на Пловдив“, „Старият град и Хисар Капия“ и „Капана“.

Последният медал ще обединява тези четири мотива. Всеки месец ще бъде обявявана нов продукт от серията. Медалите са ограничен тираж от по 3000 бр. за всеки. Колекцията ще се разпространява в Пловдив в магазина на фирма  „Сара Трейд“ ООД на ул. „Коматевско шосе“ 29, 4000 ж.к. Христо Ботев – Юг и в бижутерски магазин „Арвес“ на фирма „Весар“ ООД на ул. „Златарска“ 5 в Капана.

1 2

Подобни статии

Top