„Колежа“ готов до 2 години, Локо чака отговор от УЕФА

„Канарчетата“ внесоха документацията в общината, „смърфовете“ ще го направят с месец закъснение

Локомотив (Пловдив) ще внесе със закъснение проекта си за реконструкция на стадиона си, докато от Ботев представиха навреме количествените сметки за стадион „Христо Ботев“. Това съобщиха на пресконференция кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по строителството Пламен Райчев и главният архитект Димитър Ахрянов. Крайният срок за това изтече днес.

„Черно-белите“ са изпратили питане до УЕФА. В него те искат отговор на въпроса на колко метра острояние могат да бъдат трибуните от терена, защото ще премахват пистата. Очаква се с около месец закъснение от „Лаута“ да внесат проекта и едновременно с това да се пристъпи и към избора на изпълнител чрез обществена поръчка, съобщи Здравко Димитров.

Строителството на стадион „Христо Ботев“ пък може да бъде подновено в края на август или най-късно през септември, ако няма обжалване по избора на изпълнител. Това означава, че след 2 години съоръжението може да е напълно завършено.

Проектът не е променян, като на втори етап се предвижда строителството на голям общински паркинг на ул. „Варшава“. Той ще обслужва футболния клуб по време на мачовете, а в останалото време ще работи с такса като останалите.

Помолен да поздрави феновете на Локомотив с годишнитата от спечелването на Купата на България, кметът Здравко Димитров заяви:

„Само може да ме радва, че купата дойде в Пловдив. Знаете, че съм „жълт“, това не е тайна. Е, бях малко тъжен след мача, но ми мина. Пожелавам успех и на двата клуба. Сега е моментът тези 27 милиона, които премиерът Бойко Борисов осигури, да бъдат използвани и стадионите да станат заради пловдивчани, които обичат футбола. Не беше много лесно да убедим някои хора, че трябва да се дават пари за спорт. Сега се надяваме и Локомотив да построи своя тренировъчна  база в ЖР „Тракия“. Трябва да се отнасяме с уважение към хората, които искат да инвестират в спорта“.

Подобни статии

Top