„Колежа“ готов до пролетта на следващата година (ВИДЕО)

Ще има обществена поръчка за нови 18 777 седалки, съобщи кметът Здравко Димитров след среща с Гражданския съвет към Сдружение ПФК Ботев

Кметът на Пловдив Здравко Димитров говори пред медиите след среща с Гражданския съвет към Сдружение ПФК Ботев. Той обяви, че ще бъде направена нова обществена поръчка за седалки на стадион „Христо Ботев“.

Поръчката ще е за 18777 седалки. Ще бъде направен и терена, което ще струва около 100 хиляди лева. Заедно със седалките сумата ще нарастне на 1 600 000 лева. Те трябва да бъдат гласувани от Общинския съвет.

Същата сума ще бъде отпусната реципрочно и на Локомотив (Пловдив), обеща кметът.

„Имах среща с представители на ФК Ботев Пловдив относно строителството на стадиона. Бяха поставени някои въпроси, на които отговорихме. Хората се интересуват от срокове, разбираемо е. Колкото по-бързо стане стадиона, толкова по-скоро ще се играят мачове там. Строителството няма да спира“, каза Здравко Димитров.

„Надявам се до пролетта на 2022 г. всичко да бъде завършено. На този етап ще могат да се играят мачове само от efbet Лига. Ще разговарям и с феновете на Локомотив Пловдив, тъй като реципрочно – колкото помагаме на Ботев, толкова трябва да помогнем и на Локо. Аз не деля отборите.  И двата са пловдивски тима имат успехи“, добави той.

„Илиан Филпов също потвърди, че строителството върви по план и увери, че ще е готов преди крайния срок по договор“.

„Седалките ще са най- модерни и с облегалки, както искат феновете. Секторът за гости е преместен“.

„Ще съкратим максимално сроковете. Имаме добрата воля стадионът да бъде завършен в много по-кратък срок. Аз останах изненадан с това кафе пред кметството, защото аз искам да стане както стадиона на Ботев, така и този на Локомотив. Не са ми безразлични. Без спорта база няма как да има високо спортно майсторство. Мисля и за баскетбола, и за волейбола“, завърши градоначалникът на града под тепетата.

От Сдружението обаче не отмениха мирното пиене на кафе пред общината, насрочено за 18:00 часа в сряда под надслов „Искаме си Колежа“.

Източник: dsport.bg, Сдружание ПФК Ботев

Подобни статии

Top