Колко асеновградчани се възползват от безплатната площадка за депониране?

Анкета на общината проучва ефекта от мерките, които предприема, за да облекчи гражданите

Общо 45 асеновградчани се включиха в анкетата на община Асеновград през отминаващия месец септември. Въпросът касаеше ползването на площадката за безплатно депониране на строителни и едрогабаритни отпадъци, разположена на депото край града, както и дали се възползват от акциите за събиране на стари дрехи и непотребни електроуреди.

Най-голям е делът на хората, отговарят утвърдително. Над 31% казват, че винаги се ползват от акциите и от площадката за безплатно депониране. Малко повече от 26% от асеновградчани твърдят, че понякога се възползват от този вид услуги. Близо 18% от анкетираните споделят, че за първи път чуват за такива акции и за площадката. Около 16% от всички гласували посочват, че нямат нищо за изхвърляне. А близо 9% признават, че оставят всичко встрани – до съдовете за битови отпадъци.

От днес община Асеновград отправя нов въпрос към гражданите си – „Изхвърляте ли отпадъците си разделно в съответните контейнери, предназначени за определения вид?“. Своя вот може да дадете ТУК.

Община Асеновград ще се стреми все повече да инициира и популяризира различните видове начини за опазване на околната среда. А на нарушителите ще продължат да се налагат глоби за замърсяване.

За да живеем всички в един по-чист и подреден град, администрацията разчита и на съвместните действия с хората. В случай, че станете свидетели на изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места, незабавно позвънете на телефон 112. А при възможност направете снимка или видеозапис. По този начин заедно ще се борим за опазване на средата около нас чиста, за да има какво да оставим на бъдещите поколения.

Подобни статии

Top