Колко често трябва да се сменят чаршафите след секс?

Смяната на спалното бельо е важна за здравето и хигиената. Но повечето хора сменят чаршафите в спалнята много по-рядко, отколкото е необходимо. Фирма за матраци и спално бельо направи изследване колко време след секс американците сменят чаршафите си.

За жените без постоянен партньор периодът е два дни, а за неангажираните във връзка мъже – 18, пише Elite Daily.

В изследването на компанията взели участие 1000 американци. От него проличало, че хората, които спят голи или не се къпят преди лягане, сменят чаршафите си на 19 дни.

30 секунди, които ще направят секса по-добър

Средностатистическият американец от мъжки пол изкарвал с 10 дни повече с едно и също спално бельо, в сравнение с представителките на нежния пол.

Само 26,4% от мъжете били на мнение, че е редно да сменят чаршафите веднага след секс.

Компанията Mattress Advisor е стигнала до извода, че средностатистическият американец сменя спалното си бельо на всеки 24 дни. Незадомените американци го правят на всеки 37 дни, а задомените – на 22 дни, пише Fakti.bg

Как се промени сексът за 30 години

Човек изкарва една трета от живота си в леглото и поради тази причина хигиената под завивките е от първостепенно значение. Средно всяка седмица изкарваме по 56 часа в леглото, а през това време отделяме по чаршафите пот, телесни мазнини и мъртви клетки от кожа.

След време по тях се развиват гъбички, бактерии, събира се прах, полени и всякакви други алергени.

Представителите на фирмата съветват хората да перат чаршафите си всяка седмица, въпреки че тази препоръка много рядко се спазва.

Top