Колко ще ни струва морето тази година?

Плажовете във Варна

са готови да посрещнат туристите. Всички се вълнуват от това колко ще плащат за шезлонг и чадър, съобщава Нова телевизия.

На централния плаж във Варна цените ще останат непроменени. Цената на чадъра е 5 лева, също толкова ще плащаме и за шезлонг. Очакванията са за много туристи и добър сезон.

Има достатъчно спасители, въпреки че всяка година намирането на кадри е все по-трудно. На „Златни пясъци“ шезлонгът и чадърът са по 10 лв. В Созопол цените на чадър са 6 лева, на шезлонг – пак толкова.

На плажа в Слънчев бряг – Централен плаж – по 10 лв. Цените на нощувките се запазват на нивото на миналата година. Ако някъде има завишения, те ще са в рамките от 2% до 5%.

В началото на сезона

цените в курорта „Златни пясъци” варират между 50 и 100 лева на нощувка на човек на базата „ол инклузив”.

От 15 юни тези цени ще се повишат с 20-30%, а в най-силния сезон ще станат почти двойни.

Десетки местни и туристи всяко лято се оказват ужилени от джебчиите. Любими места на джебчиите са оживените – пазари, молове и спирките на градския транспорт, особено тези, които са в центъра на града.

Затова по спирките и в автобусите и това лято ще има цивилни полицаи. Още двама командировани полицаи ще бъдат зачислени към тях, но за справяне с ловките крадци се разчита и на бдителността на хората. Повечето обаче избягват коментари по темата.

За да помагат срещу престъпността по морето, повече от 120 полицаи от страната са командировани във Варненска област в трите летни месеца.

На север по морето през юли и август ще има двама полицаи – румънци, поканени са и служители на реда от Германия.

Подобни статии

Top