Колоездачите на Цар Симеон 1898 с 3 приза от силен велотур в Гърция (СНИМКИ)

Иван Ажи и Йордан Андреев със сребро и бронз в общия старт, Николай Генов спечели зелената фланелка за активност

С 3 приза, от които подиуми за второ и трето място в крайното класиране, се завърнаха колоездачите на „Цар Симеон 1898“ от силния Международен колоездачен тур „Гран при – Амфиполис“, от категория 2.1 . Надпреварата в Гърция бе от календара на Международния колоездачен съюз  – U. C. I. и бе организирана от местния колоездачен клуб „Велос Ботечия“, съобщава агенция „Темпо Нюз“.

Състезанието събра в южната ни съседка елитни колоездачи от почти цяла Европа, които не попаднаха в съставите на своите  страни за Световното първенство на шосе в Австрия.

В най-тежката дисциплина – общия старт на 168 км, – Драма – Амфиполис – Солун, младежките национали на „Цар Симеон 1898“ Иван Ажи и Йордан Андреев заслужиха място на почетната стълбичка като заеха съответно второ и трето място в крайното класиране. Преди тях се класира единствено гръкът с германския паспорт Такис Хоелер от елитния немски тим „Магстад 1905“. Четвърти в подреждането остана представителят на домакините Йоанис Килиакидис от  „Велос Ботечия“, а след него се нареди капитанът на „царистите“ Пламен Димов.

Младежкият национал Николай Генов  пък стана носител на зелената фланелка за активност. 19-годишният пловдивчанин спечели 3 от общо 4-те премии за активност и така остана недостижим в надпреварата за зеленото трико.

Участието на пловдивските колоездачи в  силния Международен велотур „Гран при – Амфиполис“, бе планирано като генерален тест за тях преди Международната колоездачна обиколка на България. Тя трябва да стартира на 6 октомври, но най-вероятно ще се провали заради организационни проблеми.

Подобни статии

Top