Колоездачната обиколка на България променя движението в Пазарджик, Пловдив и региона - DC news

Колоездачната обиколка на България променя движението в Пазарджик, Пловдив и региона

Промени в организацията на движението в Пловдив и региона във връзка с провеждане на 69-та Международна колоездачна обиколка на България

69-та Международна колоездачна обиколка на България, която реално стартира днес от столицата, ще премине през територията на Област-Пазарджик. В тази връзка се предприемат комплекс от мерки за осигуряване на нормалното и протичане, пътната безопасност и охраната на обществения ред в района по протежение на трасето. Мобилизирани са екипи на ОДМВР-Пазарджик, сектор „Пътна полиция”, районните управления в Септември и Пазарджик. Мерките се налагат, за да се гарантира животът и здравето, както на участниците в надпреварата и техните екипи, така и на останалите граждани.

Маршрут: път I – 8  граница със София Област- Белово- Лозен –Пазарджик граница област Пловдив.

Зза времето от 14.30 ч. до напускане на колоната на територията на областта трасето през което преминава състезанието ще бъде поетапно затваряно. Движенето ще бъде възстановявано едва след преминаване на цялата колона.

Временна реорганизация на движението ще бъде създадена и на територията на ОДМВР – Пловдив.  На 28 и на 29 август, когато участниците ще преминат през областта, всички моторни превозни средства ще бъдат спирани изцяло или поетапно по следните маршрути:

На 28.08.2022 г./неделя/ за времето от  15:00 до 18:00 ч.: участъка на републикански път I-8 от кръгово кръстовище за гр. Стамболийски до кръгово кръстовище на път I-8 и път II-86;

В Пловдив в участъка от бул. „Пазарджишко шосе“ до ул. „Победа“, кръстовищата на бул. „България“ с бул. „ Васил Априлов“,  кръстовището на  бул. „ България“ с ул.  „Победа“, както и кръстовището на  бул. „Васил Априлов“ и бул. „Шести септември“ в посока север.

На 29.08.2022 г./понеделник/ времето от  13:00 до 17:30 в участъка на републикански път II-64 (Пловдив – Карлово).

От полицията молят гражданите за извинение за причинените неудобства от наложените ограничения на движение, престой и паркиране на МПС!

Подобни статии

Top