Командирът на „Граф Игнатиево“ с COVID-19, докаран е във ВМА

Вероятно се е заразил на коктейла за празника на ВВС, където празнува президентът

Командирът на „Граф Игнатиево“ бригаден генерал Николай Русев е приет във ВМА със сериозни симптоми на коронавирус, са заявили неофициално от базата за колегите от „24 часа“. Летецът е съпруг на журналистката от Би Ти Ви Габриела Наплатанова. Ген. Русев, който е близък до президента Румен Радев и наскоро пое ръководството на „Граф Игнатиево“ е докаран с линейка в болницата. Там все още се лекува и ген. Димитър Петров – шефът на Военнно възушните сили, който даде положителен тест за коронавирус още в неделя.

Миналия петък двамата генерали са били един до друг на тържествата по повод празника на ВВС. „В петък вечерта в резиденция „Лозенец“ заедно с още стотина военни и с президента Румен Радев празнуваха няколко часа и никой не носеше маска“, каза присъствал на коктейла.

Ген. Русев е единственият от тържествата, за когото в момента се потвърждава, че е с коронавирус.

Президентът Радев даде два отрицателни теста. Той обаче направи огромен дипломатически гаф, като скри, че е контактен с болен от коронавирус и замина на официална визита в Естония. Талин обаче спешно прекрати посещението му и го върна в София. В делегацията бяха 30-ина бизнесмени и журналисти. Сред тях и съпругата на заразения ген. Русев. В четвъртък от Министерството на отбраната съобщиха, че всички контактни на ген. Димитър Петров са уведомени, че може да са лепнали вируса от него. Ако е така, ген. Русев и съпругата му е трябвало да се изолират. Наплатанова обаче е заминала за Талин заедно с оператор. Не е ясно дали членовете на делегацията са си направили тестове и кой от тях носи COVID – 19.

Източник и снимка: 24 часа

Подобни статии

Един коментар

  1. Еремиев написа:

    Това коктейли ли са? По наше време бяха коктейли. Да се наяде човек и да се напие без да мисли, че ще лепне някаква болест. Най-много „асфалтова екзема
    .

Top