Командосът, намушкал сопотския полицай, остава в ареста

Съдията обмисляше над 6 часа мярката за неотклонение на парашутиста

Пловдивският военен съд остави в ареста 33-годишния парашутист от 68-ма бригада „Специални сили“ мл. сержант Ангел Желязков заради убийството на полицая от Сопот Добромир Лазаров.

Повече от 6 часа съдийката – майор Величка Влашева, обмисля определението си за мярката за неотклонение.

Според съдия Влашева младият мъж може да убие човек и с голи ръце, тъй като е добре обучен за това. Магистратът се мотивира, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление. Затова тя го остави зад решетките.

Припомняме, че командосът намушка с нож в неделя малко преди полунощ 45-годишното сопотско ченге, което дошло в Пловдив, за да се разберат двамата по мъжки заради красивата дознателка от РУ Карлово Люба Алексова.

Младата жена живеела на семейни начала с парашутиста, но за известно време били разделени, а после пак се събрали. Междувременно тя започнала и паралелна връзка с Лазаров, но ден преди трагедията му казала, че не иска да го вижда повече.

Както DCNEWS вече съобщи, днес в съдебната зала стана ясно, че ченгето няколко пъти е заплашвало военнослужещия по телефона и го е обиждало. Когато Лазаров пристигнал на място, той причакал боеца и Алексова пред блока им в Кючука. При пристигането им с автомобила на Ангел и слизането им от колата, 45-годишният Добромир първо бутнал на земята младата жена, която била застанала пред военния и му забил юмрук в лицето. После двамата се сбили, а боят завършил смъртоносно за Лазаров.

Последните думи на убития полицай: Какво направи бе, човек? (ВИДЕО)

Определението на Военния съд в Пловдив може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Военно-апелативния съд в София. Ако това стане, делото ще бъде на 30 май

Подобни статии

Top