Komanov Team гони 4 медала от европейското по карате киокушин

Читирима титуляри от пловдивския отбор са на лагер във Варна

Komanov Team изпраща четирима титуляри на подготвителен лагер във Варна. Целта е четири златни медала на Европейското по карате киокушин в Калининград, което ще се проведе на 21 септември. Въпреки че летните жеги затрудниха тренировъчния процес, бойният дух на състезателите е на високо ниво, съобщи световният шампион Александър Команов.

Иван Команов (вицесветовният шампион на KWU 2017) е най-добрият боец на България в категория до 70 кг. Тази година Иван мина през преборване за титулярното си място на турнира Купа Верея. На финала той подобри рекорда си за най-бърз нокаут, като победи за 22 секунди претендента си.

Красимира Мирева ще представя отбора в категория до 60 кг.

Петкратната ни републиканска шампионка и бронзова медалистка от европейско първенство Никол Харизанова ще защитава честта на клуба при девойките до -60 кг. През последните месеци нейната подготовка беше под ръководството на сенсей Александър Команов (трикратен световен и седемкратен европейски шампион ) и начинът и на бой премина през пълна промяна, като финалният резултат от контролите беше доста впечатляващ.

Жак Киришев (ученик на сенсей Евгений Команов) ще участва при юношите на европейското. Тази година той за четвърти път показа, че е най-добрият в категорията си на републиканското първенство. През декември то е най-важното за състава за 2018 г. – KWU Световно първенство за деца и юноши до 18 г.

Освен вече посочените таланти в щаба на Komanov Team остава петата ни надежда за златен медал през декември – Делян Мишинков (петкратен републикански шампион и седемкратен призьор за най-техничен състезател). Дидо е при децата до 12 г. в категория до 35 кг.

Подобни статии

Top