Коматевци: Търпението ни е на границите на предела (СНИМКИ)

Жителите на пловдивския квартал Коматево вече са изпратили писмо до кмета на Община Пловдив Иван Тотев, в което заявяват, че са готови да излязат на протест, ако до 1 септември Коматевско шосе не е завършено.

Евентуалният протест, за който DCNEWS първи писа ТУК  е насрочен за 3 септември, като хората са готови дори да блокират Околовръстното.

Ето и цялото писмо:

Уважаеми г-н Тотев,

С настоящото писмо се обръщаме най-почитателно към Вас, за да Ви уведомим за следното:

За разлика от очакванията ни, че работата по ул. „Коматевско шосе“ ще е с все по-ускорени темпове, ние жителите на квартал Коматево ставаме свидетели на точно обратното – работи се все по-бавно, като последните няколко дни няма нито хора, нито техника на обекта.

Това разбира се подклажда допълнително недоволството на хората от квартала, чието търпение е на границите на предела.

Ние жителите на квартала твърдо вярваме, че на 1 септември 2017 година ще можем да преминаваме през „Коматевско шосе“, върху положена асфалтова настилка.

Разбира се тези ни очаквания не са възникнали от само себе си, нито са плод на сън или фантазия. Напротив – те са резултат от проведени срещи, разговори, прочетени множество изявления в медиите и т.н. Дори всъщност в началото на месец април ни бе съобщена информация, че пътят ще е готов юни, най-късно юли. Последното ваше изявление в местните медии също кореспондираше с тази информация, макар и срока да беше леко удължен, тъй като Вие посочихте месец август.

Искрено и горещо се надяваме, че този срок ще бъде спазен. Умоляваме Ви да направите всичко необходимо за това.

Ние жителите на квартала следим изключително внимателно всяка информация, свързана с ремонта защото сме и най-засегнати от всички жители на гр. Пловдив от текущите ремонти в града. Оставени сме почти без алтернатива.

Точно поради тази причина държим да ви уведомим, че жителите на кварта са с нагласата да протестират активно, считано от 01.09.2017г. Някои от тях са готови на по-крайни мерки като затваряне на околовръстния път и т.н.

При цялото ни уважение, разбирате, че въпросите „как“ и „защо“ се стига до тази абсурдна ситуация, че този ремонт да продължава две години /припомняме, че съгласно медийно разгласената информация, участъкът трябваше да се затвори на 15.09.2015 година/ – не са в от типа въпроси, които данъкоплатците от квартала следва да си задават, тъй като това са въпроси свързани с управлението.

Искрено се надяваме, в случай че притесненията ни са основателни, че това писмо ще Ви алармира по някакъв начин, че недоволството на хората е огромно, както и че ще съумеете да вземете мерки в посока приоритизация на ремонта пред всички останали.

Не на последно място, моля да обърнете внимание, че изразяваме общата позиция на почти всички жители на квартала.

С уважение :За сдружение с нестопанска цел „Коматевци за Коматево“

1 2

Подобни статии

Top