Комедиен фестивал „Усмивки под тепето“ събира в Пловдив едни от най-големите имена на театралната сцена

Събитието, посланик на идеята #БезОтпадъци ще събира разделно своите отпадъци

Театрален комедиен фестивал „Усмивки под тепето“ 2021г. Ще зарадва пловдивчани в  края на горещите месеци. От 30-ти август до 2-ри септември, на Летен Театър Бунарджика Пловдив пристигат едни от най-големите имена на театралната сцена като Виктор Калев, Стефания Колева, Димо Алексиев, Мария Сапунджиева и други. Специално участие във фестивала ще вземат и Златните момичета Олимпийските  шампионки по художествена гимнастика. Организатор на фестивала е МАСКАРТ, а събитията са част от програма НАСЛЕДСТВО на Фондация Пловдив 2019.

Интересен акцент на фестивала ще бъде присъединяването му към семейството на събитията #БезОтпадъци които се случват в града в последните три години. Началото на подобни събития бе по време на Европейска столица на културата 2019-та, когато всички събития част от програмата бяха подкрепи от платформата на сдружение БГ Бъди активен –  “Аз Ти Пловдив! – Чиста Европейска столица на Културата 2019”. От тогава  и до сега сдружението продължава да подкрепя големи и малки фестивали и събития като им помага те да бъдат по-чисти и да разпространяват нуждата от лична отговорност към средата.

“Масовите събития като фестивали, концерти, спектакли са едни от най-приятните моменти в живота на всеки град. Но освен положителните емоции, те носят със себе си и много отпадъци. Проектът Партньорство за красива и чиста България част от дългосрочната програма _Място България подкрепя големи събития в цялата страна с идеята да помислим за отпечатъка, който оставяме след себе си докато се забавляваме и как можем да го избегнем.”, казва Румяна Киризиева от сдружение БГ Бъди активен.

По време на събитието ще се проведе мащабна информационна кампания, по време на която доброволци ще обясняват ползите от разделното събиране и рециклиране и как то трябва да се случва правилно.

Ще бъдат разположени и кошчета за разделно събиране и арт инсталацията Шишеяд, която ще събира пластмасовите бутилки генерирани от публиката. В деня на детското представление, екип на БГ Бъди активен ще проведе и серия Чисти игри с цел по забавен и интересен начин да научи най-малките на основни неща за разделното събиране и рециклиране.

“Радваме се, че ще успеем да покажем на пловдивчани че културата означава и отношение към средата”, казва Ани Бояджиева от организаторите от МаскАрт – “Заедно с всички актьори, участващи в постановките, ще споделим призива на БГ Бъди активен за събития #БезОтпадъци” и се надяваме, че пловдивчани ще дадат пример за това какви могат да бъдат зрителите и ще оставят след себе си театъра чист”.

Програмата на фестивала по дни:

31.08 – 20 часа

„Извънредно любовно“- комедиен спектакъл

Участват: Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова

01.09 – 10:30 часа

„Чук и Пук“

ДКТ Пловдив

ВХОД СВОБОДЕН

01.09 – 20 часа

„Смехът е разрешен“ – мега-спектакъл

Участват: Виктор Калев, Нели Петкова, Аня Пенчева, Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов, със специалното участие на Златните момичета олимпийски шампионки по художествена гимнастика, както и Богдана Карадочева и Стефан Димитров

02.09 – 20 часа

„Една седмица, не повече“

Участват: Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков

03.09 – 20 часа

„Вива Италия“ – Концерт на Четиримата италиански тенори

Проектът е част от програма НАСЛЕДСТВО на Европейска столица на културата Пловдив 2019.

 

Top