Конференция "Левицата" ще се проведе в Пловдив - DC news

Конференция „Левицата“ ще се проведе в Пловдив

Ще се обсъждат предизвикателстават пред левите сили в Европа

Конференция „Левицата“ ще се състои  днес от 14:00 часа в Заседателната зала на Гранд хотел „Пловдив“. Организатор е Координационния Съвет на Обединената Левица.

Дискусията ще протече в три основни панела:

‐ Къде се загуби Левицата в България? Идеи и демократични принципи – основа на единението на лявото

‐ Предизвикателствата пред левите сили в Европа – пътят към мира и социалната справедливост

‐ Секторни политики. Левият поглед за преодоляване на неравенствата и гарантиране на справедливостта

Конференцията е продължение на Кръглата маса „Лява България – идеи,  политики, перспективи“, състояла се в края на м.г. в София. Целта на организаторите – представители на БСП и на широк спектър от леви формации, е да се намери работеща формула за единение на сродни партии, граждански организации и ярки личности, които в дух на демократичен и експертен дебат да формулират отговор на въпроса ‐ как Левицата в България да реагира на тежките политически предизвикателства през 2023 година.

На срещата в Пловдив са поканени ръководители на общински организации на Българска социалистическа партия от страната, представители на леви партии, измежду които АБВ,  „Изправи се.БГ“, „Движение 21“, „Нормална страна“ и други. Очаква се още веднъж да участват Георги Първанов, Мая Манолова, Георги Кадиев, Татяна Дончева, Румен Петков и други знакови лица на левицата.  Модератор на форума ще бъде Костадин Паскалев.

Снимка: novini247.com

Подобни статии

Top