Конференция в ПУ "Паисий Хилендарски" по повод 300 години от рождението на духовника - DC news

Конференция в ПУ „Паисий Хилендарски“ по повод 300 години от рождението на духовника

ПУ "Паисий Хилендарски"

Пловдивският университет организира конференция с международно участие

Катедра „Теология“ към Философско-исторически факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ организира Юбилейна научна конференция с международно участие по повод 300 години от рождението на Св. Паисий Хилендарски.

Събитието е под наслов „Паисий Хилендарски: между мисията и историята“ и ще се проведе на 17-18 юни 2022 г. (петък и събота) от 11:00 часа в заседателна зала „Компас“ в Ректората на висшето училище на ул. „Цар Асен“ №24.

В конференцията ще вземат участие 23 преподаватели и докторанти от Пловдивския, Софийския, Великотърновския, Шуменския и Благоевградския университет, БАН, АМТИИ, НМА от „Липецкий государственный технический университет“ в Русия, както и учители от различни училища и гимназии в България.

Те  ще представят своите проучвания в следните области, свързани с живота и делото на Св. Паисий Хилендарски: „История и жизнени следи“, „В светлината на нетленното наследство“, „Неизвестното за известния духовник: съвременни етюди“, „Дискусионен форум. позиции и гледни точки“.

 

Подобни статии

Top