Конгрес на БФС няма да има тази година

Очаква се решението за бъде узаконено днес на среща на върха

Конгрес на Българския футболен съюз няма да има през 2020 година. Днес е планирана среща на върха, която да узакони решението, пише „Труд“.

Временният президент Михаил Касабов и вицето Емил Костадинов ще разговарят със спортния министър Красен Кралев и здравния Костадин Ангелов заради насрочения за 11 декември най-висок форум във футбола. Запазена е зала в НДК, но в нея трябва да влязат около 800 души – делегати на клубове, репортери и гости. При сегашната обстановка в България подобно събиране на едно място на закрито е напълно невъзможно.

Така футболът ни остава в мъртва хватка. Преди повече от година след призива на премиера Бойко Борисов оставка подаде президентът Борислав Михайлов. Оттогава легендарният вратар не се е появявал на футболно събитие. Касабов пое функциите временно, но няколко опита за свикване на конгрес удариха на камък.

Единствените официално обявени кандидати за президент са Христо Порточанов и Христо Христов. А очакваните да влязат в играта са Емил Костадинов, Петър Величков и Иво Ивков. Ако има извънреден конгрес, новият президент ще управлява само до февруари 2022-а, когато трябва е е редовният.

Все по-голям става шансът Касабов, който не иска да се кандидатира, да продължи да бъде №1 във футбола ни още 16 месеца.

Подобни статии

Top