Конкурс за детска рисунка на тема „Кукери“ обяви ДГ „Боряна“ в район „Западен“

Конкурсът се провежда с подкрепата на районния кмет Димитър Колев

Конкурс за детска рисунка на тема „Кукери“ обяви ДГ „Боряна“ в пловдивския район „Западен“. Конкурсът се провежда с подкрепата на кмета на района Димитър Колев, съобщиха от районната администрация.

Оттам допълват, че кукерските традиции и обредност приобщават децата да се докоснат до нещата, съхранили идентичността на народите векове наред.

Конкурсът се провежда по повод Кукерските игри, които ще се проведат на 13.3.2021 г. в центъра на квартал Прослав, град Пловдив, с участието на децата от ДГ „Боряна“ и техните родители.

Целта е да се стимулира детското въображение и творчество, да даде възможност на участниците да изразят своите идеи и изобразителни възможности. Получените рисунки ще бъдат оценявани въз основа на силата на посланието за традицията и креативността.

Критерии за рисунка:

Формат: А4
Материали: бои, моливи, фулмастери и други пособия за рисуване.
Възрастови ограничения: в конкурса могат да участват деца от 3 до 7г
Рисунката трябва да отговаря на темата и оптимално да се използва пространството.

Срок за участие: до 10.03.2021 г.

Всяка творба трябва да бъде придружена от следната информация на гърба си:

трите имена на художника, възраст, пощенски адрес, телефон и e-mail за контакт.

Рисунките следва да бъдат изпращани на адрес:

Гр. Пловдив, ул. „Буревестник“ №3а, ДГ „Боряна“

Победителите (I, II, III място) ще бъдат оповестени на 12.03.2021 г., на посочените адреси. Наградите ще бъдат връчени по време на игрите! Творбите ще бъдат представени на специална изложба в деня на празника.

Изпратените рисунки остават в архива на ДГ „Боряна“. От детската градина канят всички и на кукерския празник на 13 март, където ще има много музика, смях, веселие и кукерски игри!

Подобни статии

Top