Конкурс за рисунка в Асеновград възражда приказките на Андерсен

Ето как да участвате

Онлайн конкурс за детска рисунка на тема „Вълшебният свят на книгите” обяви Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Надпреварата е посветена на 217-годишнината от рождението на Ханс Кристиян Андерсен. Целта на инициативата е да се предостави възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира и провокира интересът към книгата, като културен феномен, ценен източник на знание и средство за комуникация.

В конкурса могат да участват всички деца от Асеновград на възраст до 15 години. Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи: І-ва – за деца в детската градина и подготвителни групи; ІІ-ра – I – IV клас; ІІІ-та – V – VIII клас. Дава се възможност на младите творци детските рисунки да бъдат изготвени чрез свободна техника. Творбите следва да бъдат сканирани или заснети с фотоапарат и да се изпратят на e-mail-а на Детски отдел в Градската библиотека: gbph.childrens.department@gmail.com . Срокът за участие е 08.04.22 г.

В писмото, освен сканираният файл на рисунката, трябва да се изпишат и двете имена на детето, възрастта и училището, в което учи. След 8-ми април творбите ще бъдат публикувани във Facebook страницата на библиотеката, където потребителите на социалната мрежа ще могат да гласуват за тази, която им харесва най-много. Децата, чиито рисунки получат най-много лайкове, ще бъдат удостоени с виртуални грамоти на същата страница.

На 02.04.22 г. се навършват 217 години от рождението на Ханс Кристиян Андерсен.

Вече трето столетие приказките му принадлежат на всички народи и възрасти. Добрият вълшебник размахва усмихнат магическата си пръчица и разплита най-прекрасните сънища. С лекота превръща всяка дума или история в приказка. Предмети, цветя, животни и хора се раждат, говорят, желаят, влюбват се, страдат, извършват подвизи, умират щастливи с постигнатите си мечти. Или пък обратно – намират смисъл да живеят само с такива прости неща, като любов, състрадание, красота, дълг. Със своите весели и тъжни съдби, героите на Андерсен ни учат да бъдем по-добри и да се обичаме помежду си. В тези трудни мигове, заедно с децата, можем да преоткрием силата на словото и да го пресъздадем в картина. Сега повече от всякога имаме нуждата да си спомним посланията на Андерсен. А именно: „Най-хубави са приказките, които ражда самият живот!”.

Подобни статии

Top