Константин Каменаров е новият шеф на БНТ - DC news

Константин Каменаров е новият шеф на БНТ

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ

СЕМ подкрепи кандидатурата на Каменаров с четири гласа, съобщи БНТ. За неговата кандидатура се обявиха Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова. Иво Атанасов гласува против.

Сред аргументите за избора на Каменаров за генерален директор на БНТ членовете на СЕМ изтъкнаха професионализъм, управленска компетентност, концепция за развитието на БНТ и познаване на телевизията.

Концепцията си за работата на националната телевизия Каменаров обобщи като изградена „върху реални постижими идеи и стъпва върху консервативно финансиране“. Каменаров, който дълго време е работил в националната телевизия, я нарече „социален феномен“ и реална алтернатива на комерса.

Каменаров заяви, че не вярва „в магичните свойства на съкращенията, които не са панацея, която ще промени облика и съдържанието“, а вярва в оптимизирането на структурата. В този смисъл той каза, че има цели дирекции, които са дисбалансирани.

Според Каменаров новините и публицистиката са гръбнакът на обществената телевизия, който се е доказал във времето и „По света и у нас“ се е превърнал в безспорен лидер в телевизионния пазар.

Кой е Константин Каменаров

Константин Каменаров е роден на 31 юли 1964 г., завършил е Медицина. Работи в Българската национална телевизия от началото на 90-те години като репортер, впоследствие – става водещ на централната новинарска емисия „По света и у нас“ и директор на новините.

През 1999 г. за кратко е говорител на правителството на Иван Костов, след което поема комуникациите на „Мтел“. През 2011 г. се връща в БНТ под управлението на Вяра Анкова и заема позицията на оперативен директор на медията. Напуска през 2013 г. В периода между 2013 и 2017 г. е работил като консултант и лобист към компанията „Ernst and Young“, съобщава „Дарик“.

Подобни статии

Top