Контрабандни цигари за 11 000 лв. иззе полицията в Пловдив (СНИМКИ)

Конфискуван е и тютюн за 5 000 лв. в Шекера

Безакцизни цигари на стойност 11 000 лв и тютюн за близо 5 000 лв. иззеха при акция за противодействие на контрабандата, служители на Трето РУ, съобщиха от полицията.

След придобита оперативна информация за предстояща сделка с акцизни стоки без бандерол, криминалисти от Трето РУ задържали в момент на покупко-продажба, двама мъже – продавач и търговец. На улица „Петър Шилев“ в район „Северен“, при предаване на 20 стека цигари с марката „Карелия Блу“, унифомените задържали 30-годишния купувач.

Последвала проверка в жилище, обитавано от 32-годишния продавач, който е криминално проявен за същите престъпления. При претърсване в дома му на улица „Велико Търново“ 8 в центъра на Пловдив, разследващите открили 55 стека с марките „Давидоф“, 98 стека цигари „Карелия блу“ и 16 стека син „Уинстън“. Откритите и иззети късове нелегални цигари са 37 800 броя.

Малко по-късно същия ден при проверка на имот в Шекер махала, в който живеела 23-годишна жена, е открит около 30 килограма безакцизен тютюн, който бил нарязан на ситно.

Лицата са задържани в ареста за 24 часа по Закона за МВР, а работата по започнатите бързи производства продължава под надзора на РП Пловдив.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top