Концерт "Арфа и ерху" в Концертната зала на АМТИИ - DC news

Концерт „Арфа и ерху“ в Концертната зала на АМТИИ

Поводът е 21-ви септември – Международният ден на мира

Концерт на класическа арфа и китайско ерху ще се състои в Концертната зала на АМТИИ на 21-ви септември – Международният ден на мира, с медитативните композиции на Маестро Шри Чинмой.

Гост музикантите – семейното дуо Манду и Вишуди Трумер от Линц, Австрия, за трета поредна година  ще радват пловдивчани и софиянци с магията на музиката си. Манду ще завладява с омайните звуци на китайско ерху, а Вишуди ще му акомпанира на класическа арфа. И двамата музиканти ще изпълняват музика на Маестро Шри Чинмой, който освен даровит композитор, е и изключително талантлив писател, художник, спортист и най-вече Ученик на мира, както самият той нарича себе си. Изпълненията са инструментални и с лекота докосват сърцето на публиката с дълбочината на мелодията и хармонията на инструментите.

Това е видео представяне на семейното дуо: https://vimeo.com/69568050, както и техен албум: https://open.spotify.com/album/34lmqWcvOFgeHcr867OLPw

Маестро Шри Чинмой е получил световно признание за приноса си в музикалното наследство на Индия. Срещал се е и с редица изтъкнати музиканти на своето време като Пабло Казалс, Йехуди Менухин, Ленърд Бърнстейн, който с простота описва творческия заряд, залегнал в музиката на Шри Чинмой:  „Шри Чинмой е необикновен пример за изобилие в творческия живот и само мога да се надявам, че един ден ще мога да се влея в този космически поток от спокойствие и дълбока енергия, в която живее той.“

Шри Чинмой посвещава целия си съзнателен живот на каузата за мир чрез културни, спортни и лекционни срещи по медитация, вдъхновител и духовен наставник на хиляди хора по цял свят. Изнесъл е над 700 концерта за мир по цял свят.
Концертът на семейното дуо ще е част от Седмицата на мира – 19-25 септември, която е съвместна инициатива на Пробега на мира, Фондация „Докосни дъгата“ и Дружеството за ООН в България по повод Международния ден на мира – 21 септември.

Музикалното събитие е под надслов „Музика за мир“.

Подобни статии

Top