Концерт на „Духов оркестър Пловдив“ зарадва минувачите по Пешеходния мост

Музикантите изпълниха популярни мелодии от своя богат репертоар

Чудесен концерт изнесе съставът на „Духов оркестър Пловдив“ до Новотела (Гранд Хотел Пловдив), откъм страната на Пешеходния мост в район „Северен“.

Музикантите изпълниха популярни мелодии от своя богат репертоар.Мероприятието се превърна в атрактивна изненада за минувачите, които се потопиха в атмосферата на наближаващите Коледни празници.

„С този прекрасен концерт искам да пожелая на всички една тиха, спокойна и изпълнена с мир и хармония Коледа.Нека във всяко семейство има топлина, здраве, щастие и благоденствие.Да има повече надежда и светлина за всички!“, поздрави гражданите кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

„Духов оркестър Пловдив“, с ръководител и диригент Николай Гешев, е носител и продължител на богатите музикални традиции на жанра в града. Градският духов оркестър е емблематична формация за Пловдив в продължение на повече от 40 години. Оркестърът е закрит през 2000 г. поради липса на средства за издръжка, но през 2007 г. са направени постъпки за възстановяването му и оттогава той отново неизменно радва пловдивчани с богатия си репертоар и прекрасно звучене.

Подобни статии

Top