Концертът „Завинаги в сърцата“ с музиката на Милчо Левиев с нова локация

Концертът ще се състои в Дом на културата „Борис Христов“

„Поклон и респект към големите в музиката!“ – Това е мотото на концерта днес от 20.30 часа, на който ще чуем и видим едно специално събитие със заглавие „Завинаги в сърцата“ с музиката на Милчо Левиев .

Поради неблагоприятните климатични прогнози, концертът ще се състои в Дом на културата „Борис Христов“, вместо обявеното лятно кино „Орфей“. Началният час се запазва. Разпоредителите ще помогнат за настаняването залата, при спазване на всички противоепидемични мерки.

„Завинаги в сърцата“ – така може да се окачестви една от последните творчески идеи на композитора Милчо Левиев, породила създаването на оригинални аранжименти за глас и камерни инструментални формации върху теми от емблематични произведения на Барток, Шопен, Владигеров, Равел, Вила-Лобос, Чайковски, Рахманинов. Наследството, с което ни дари Маестрото е без аналог в световната културна енциклопедия. Неговата значимост за глобалната музикална сцена и култура, не може да бъде дефинирано и съотнесено към генетичния потенциал на единични географски ширини, територии и човешки популации . Бягайки от злото и от родния си Пловдив, в началото на съзнателния си път, в края му, Маестрото се оказа на един своеобразен световен връх, който го дефинира, като „гражданин на света“ с безапелационен принос към неговото развитие.

Работата с материята, която ни завеща геният на Маестрото,  е свързана с колабориране на труда на световни артисти от българската, европейската и американска музикална сцена. Реализацията на неговите идеи е висока отговорност за екипа на „Сдружение за култура и образование Милчо Левиев“,  залог и доказателство за това, че Пловдив и духът на пловдивчани са част от световното културно наследство.

Известни имена от джаза участват в концерта

В концерта участват Вики Алмазиду – Гърция, Антони Дончев Трио, Валери Костов – аранжименти и адаптация.  Солисти: Теодоси Спасов, Д. Линкс – САЩ, Йоанис Корцоглу –Гърция, Влатко Стефановски, С. Лацияс – Гърция и Тодор Бакърджиев.

Концертът „Завинаги в сърцата“ се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година и с подкрепата на Министерство на културата.

„Завинаги в сърцето“  е поклон и респект към големите в музиката!

Билети в мрежата на Ивентим, както и на място преди събитието.

Подобни статии

Top