Концесиите за стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“ влизат на сесия (ВИДЕО)

Концесиите за стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“ влизат на сесията на 16 май.

Това съобщи кметът Иван Тотев пред журналисти. На редовното заседание на Общинския съвет ще бъдат обсъдени условията, при които двата отбора ще могат да ползват клубните си бази.

До 30 години ще е срокът на концесията, като базата е за 6 150 хил. лв., посочи ресорният зам.-кмет Георги Титюков. В условията ще бъде посочено също инвестицията за стадион „Локомотив“ през следващите години да бъде в размер на 14,5 млн. лв., уточни кметът Тотев.

Той обяви, че концесията за стадион „Тодор Диев“ в Кючука също ще се гледа на сесия, но през юни. Причината била, че икономическият анализ, предоставен от ръководството на ФК „Спартак“ все още не бил готов. Инвестицията за „Спартак“ щяла да бъде за около 4 млн. лв. и ще включва и търговската част, трибуните за 5 хил. души, закрита зала и осветление.

На стадион „Тодор Диев“ ще се играят мачове от „А“ група, посочи още кметът. Той допълни, че след като съветниците гласуват предложенията за концесиите на трите отбора, ще бъдат обявени концесионните процедури.

Подобни статии

Top