Копнаха и ул. „Даме Груев“, завършват я за 300 дни (СНИМКИ/ВИДЕО)

Започна ремонтът на улица „Даме Груев“

За 300 дни ще бъде ремонтирана ул. „Даме Груев“ в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров при старта на строително-ремонтните дейности.

Градоначалникът, заместник-кметът по строителство Пламен Райчев и кметът на район „Южен“ Костадин Язов направиха първата копка на обекта, който вече е затворен за движение.

„Това е важна пътна артерия и ремонтът ѝ бе залегнал в нашата програма. Строителните дейности ще продължат 300 дни и ще протекат на три етапа. В първия е включено трасето от улица „Македония“ до улица „Охрид“, във втория ще се продължи до улица „Тодор Александров“, а в третия ще стигнем до надлез „Родопи“. Предварително се извинявам на жителите на района за известното неудобство, което ще изпитат, но съм уверен, че след приключване на дейностите всички ще са доволни от новия облик на улицата“, заяви при първата копка кметът Димитров.

Пламен Райчев уточни, че етапите са условни като времетраене, а улицата ще бъде разширена на север и новото трасе ще включва две платна по 6 метра, както и тротоари от двете страни на улицата с ширина от по 2 метра.

1 2

Подобни статии

Top